Energiek in techniek!

LMX800 bewaakt nieuwe A4 tracé

A4 Schiedam - Delft

Met de opening van het nieuwe A4 snelwegtracé van Schiedam naar Delft is na vele jaren de geplande verlenging van de A4 alsnog gerealiseerd. In het verdiepte en halfverdiepte trajectdeel, gelegen voor de Ketheltunnel, bevinden zich 9 dienstgebouwen op enkele honderden meters afstand van elkaar.
In elk dienstgebouw komen bij een LMX800 onderstation zo'n tweehonderd signalen bij elkaar via direct aangesloten sensoren en via Modbus. Daarmee wordt de registratie en alarmering verzorgd van pompinstallaties, voedingssystemen, brandmeldinstallatie, inbraakbeveiliging, telefooncentrale, deuren, klimaatsysteem en verlichting. Het beheer en onderhoud is 8 jaar lang de verantwoordelijkheid van consortium A4ALL en zal daarna aan Rijkswaterstaat worden overdragen.

Van der Arend

Van der Arend Installaties uit Naaldwijk is verantwoordelijk voor de realisatie en inrichting van de LMX800 systemen in dit project. Rijkswaterstaat koos in dit project voor de LMX800 vanwege de positieve ervaringen met TMX apparatuur bij andere projecten met snelheidsportalen en verkeersregelinstallaties.
Het beheer en toegang tot alle gegevens is via TMX-Net Pro en internet ontsloten. Hierdoor kan het beheer vanaf iedere gewenste locatie worden uitgevoerd. Vanwege security eisen communiceren de LMX800 systemen met GPRS via de TMX-APN, afgeschermd van het publieke internetverkeer.

TMX bewaakt nieuwe A4 tracé
TMX bewaakt nieuwe A4 tracé
TMX bewaakt nieuwe A4 tracé
TMX bewaakt nieuwe A4 tracé