Energiek in techniek!

Rolls Royce, Lyudinovo Rusland (WKK)

Eerste fase Russisch kassenproject (238 ha) van start

Er is een nieuwe kas van 20 ha gebouwd door Dalsem in de Kaluga regio in opdracht van Agro-invest. Dit is de eerste fase van een in totaal 238 ha kassencomplex. De Kaluga regio is een speciale economische zone, 300 km ten zuiden gelegen van Moskou. Met de aanleg van deze zone streeft de locale overheid er naar om een diversiteit aan tuinbouwbedrijven op de zetten voor de productie van o.a. tomaten en komkommers. Het doel is om in de toekomst zelfvoorzienend te zijn in de productie van groenten. De kassen in Rusland zijn volledig ingericht voor de productie van 10 hectare tomaten en 8 hectare komkommers. Verder zal 1 hectare worden gebruikt voor de vermeerdering van jonge planten en zaailingen en 1 andere hectare voor de productie van kruiden.

Van der Arend en Rolls Royce

Van der Arend Installaties en Rolls Royce werkten ook voor dit project weer samen. In het ketelhuis staan vier Rolls Royce WKK's opgesteld van elke 9,285MWe. Twee van deze WKK's zijn uitgerust met selectieve katalytische reactoren voor de productie van CO2. Bovendien staan er vier verwarmingsketels opgesteld met elk een capaciteit van 11.6 MWth.

In navolging van eerdere projecten heeft Van der Arend Installaties in opdracht van Bergen Engines voor beide projecten de complete bekabeling verzorgd en ook de frequentieregelaars geleverd en aangesloten.

Rolls Royce Lyudinovo1
Rolls Royce Lyudinovo2
Rolls Royce Lyudinovo3
Rolls Royce Lyudinovo4
Rolls Royce Lyudinovo5